Přivítejte na svém stole tuto vysoce výživnou a energetickou luštěninu.
Černá čočka vyniká nejen svojí nezvyklou barvou, ale i skvělou chutí a vynikající nutriční hodnotou. Má velký obsah bílkovin.
S touto luštěninou nezvyklé barvy svůj jídelníček obohatíte nejen co týče vzhledu, ale hlavně o lehce stravitelné proteiny.
Tyto fazole, výborně se hodící jako základ mexické kuchyně, se skvěle doplňují i s obilovinami.
Milujete pokrmy z hrachu, ale nechce se vám čekat, než změkne? Žlutý půlený hrách v biokvalitě usnadní vaše čekání. Příprava je rychlá a snadná.
Fazole mungo jsou zdrojem bílkovin, minerálních látek a vitaminu sk. B. Zkuste je nechat naklíčit a nebudete je chtít připravovat jinak.
Sterilované červené fazole druhu červená ledvina ve slaném nálevu se hodí k rychlé a snadné přípravě pokrmů.
Výborná jako příloha, skvělá do salátů a polévek. Má výraznou chuť, výbornou nutriční hodnotu a především nízký glykemický index.
Cizrnu si prostě zamilujete... a to hlavně díky její oříškové chuti, která se skvěle doplňuje s řadou potravin. Připravte si z ní např. hummus.
Fazole černé oko mají příjemnou lehce oříškovou chuť, kterou si můžete vychutnat v biokvalitě v polévce, salátu nebo v pomazánce.
Přínos těchto fazolí nejvíce oceníte v chilli con carne.
Tyto fazole vděčí za svůj název americkému námořnictvu! Zařaďte je do svého jídelníčku i vy, a získejte tak skvělý zdroj manganu, kys. listové a hořčíku.
Zelená čočka ve slaném nálevu je ideální pro chvíle, kdy potřebujeme mít rychle uvařeno. Hodí se například k přípravě polévek (čočkové, zeleninové..).
Bílé fazole v rajčatové omáčce jsou ideální ve chvíli, kdy nemáme čas či chuť k dlouhému vaření.
Adzuki, malé červeno-hnědé fazole nasládlé ořechové chuti, jsou vhodné jak na vaření tak na klíčení.
Červená čočka je velmi oblíbenou luštěninou s vysokým obsahem bílkovin, díky čemuž je vhodná pro redukční dietu. Je lehce stravitelná a nemusí se namáčet.
Černé fazolky skvěle zpestří vaše jídlo nejen svojí leskle černou barvou. Mají mírně nasládlou chuť a využívané jsou především v mexické kuchyni.
Bílkoviny, fosfor a vápník... to vše obsahují Adzuki fazole.
Jedná se o typickou součást indické a čínské kuchyně. Maličké fazole mungo se snadno stanou ozdobou každého salátu nebo pomazánky.
Cizrna nejen, že skvěle chutná, ale obsahuje také minerální látky, bílkoviny nebo vlákninu. Cizrna je výborná do pomazánek a polévek.
Směs luštěnin ve slaném nálevu je vynikajícím řešením pro ty, kterým vadí zdlouhavé namáčení a vaření luštěnin.
Cizrna, zvaná též hrách římský, je oblíbená luštěnina, která má jemnou oříškovou chuť a skvěle se hodí do pomazánek i salátů.
Fazolky adzuki chutnají příjemně sladce a jsou skvělé jako příloha, do salátu, kaší nebo nákypů. Jsou hojně užívané především v asijské kuchyni.
Chuťově jemné a s krémovou strukturou... to jsou bílé fazole.
Sójóvé boby v BIO kvalitě nabízí našemu tělo velké množství aminokyselin a bílkovin, proto se je nebojte zařadit do svého jídelníčku.